Thursday, July 24, 2008

summertime is grilltime

mackerel
maong nagpalit gyod kog isda nga morag tulingan (pirit they call in davao) kay akong isugba ugma byernes., naay loose plan nga ang duha ka sisters sa wranglers moguho ugma damlag.

kon di mausab ang hangin nila basta kay dia na ning akong itagana kaninyo...sa moguho mog sa dili basta mahimo gyod ning sinugba ugma...isawsaw sa suka og sili nga magkinamot., naa ra ninyo basta kay welkam to my simpol wurld!!!

Wednesday, July 23, 2008

Daginot na mo oy!!!!

Tips para maka daginot:

1. Kitang mga Pinoy naanad gyud ta ug gitawag "merienda" pwede ra gud ta mo kaon ug eksakto ra gyung katulo sa usa ka adlaw. Walay dautan nga mahitabo sa lawas ug walaon ang merienda.

2. Inig kaon nato, restaurant man o sa balay, naay daghan subra, malabay ra. Mo order ta o magluto sa igo-igo ra nato mahurot ug kaon. Ang usa ka klase nga sud-an sakto na na kaysa daghan nga katunga ray ma kaon kay dili kaya nga hutdon.

3. Mas maayo pud mag luto ta, more on vegetable kay ang vegetable barato na, daghan pa gyud sustansiya kaysa mopalit ta permi ug luto na daan nga pagkaon.

4. Ibton nato sa saksakan ang mga appliances nga wala gamita. Kay ug naka standby mode lang siya nag sigi nag kunsumo ug kuryente tibuok adlaw.

Tuesday, July 22, 2008

hallon = raspberries


sige pa gihapon kog pamupo aning klaseha.. .gibutang nalang sa freezer., hinaut di ni maabotan og tuig..
so kon mamisita mo diri makatilaw gyod mo ani sa lain laing pamaagi...

fördel att vara tankspridd ibland

plommonchutney mild na
kining sa baso halang+++ gyod

ja så är det....vaknade upp vid 7 på morgonen, öppnade laptoppen vid 9:30 tiden, hoppade från sängen vid 11:30 tiden , chatten med manding plötsligt avbröts....pga en viktig orsak. sorry manding.

mao ni akong nahimo hinoon human ko nagpungko sa gawas og namupo sa produkto sa gawas..

plommonchutney med något attåt:

du behöver till en liten sats:

1/2 kg plommon
1 halvstor rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5 spansk peppar inklusive kärnor
1/2 dl balsamvinäger
1 dl brunt råsocker

så här gör du:

1. Kärna ur plommonen och dela dem i fyra bitar.
Skala och klyfta rödlöken i större bitar.
Finhacka vitlök.

2. Häll alla ingredienser i en tjockbottnad gryta och låt det koka upp.
3. Låt allt småputtra tills chutneyn “sätter sig”. Min sats tog ca 45 minuter.
4. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt ev med råsocker om det är för syrligt.

lami nga tam-is, aslom og halang, gipasobraan nako og chili........dah hala bira